Valkeakosken Länsi-Lintulassa järjestetään Pientalomessut 4.8-13.8.17 . Alueelle kohoaa myös Valkeakosken ammatti- ja aikuisopiston (VAAO) rakentama talo, työnimeltään Valkeakoskitalo. Talo on arkkitehti Severi Blomstedtin käsialaa, rakennesuunnittelussa ja LVIS-suunnittelussa on myös käytetty ammattilaisia, mutta rakennustyö on toteutettu kokonaisuudessaan oppilastyönä. 

kyltti.jpg

Pientalomessujen teemoina ovat pienet ja edulliset, uusiutuvaa energiaa käyttävät talot. Tonttien koot ovat 450-1200 neliötä, joten mistään kartanoista ei siis todellakaan ole kyse. Vaao:n rakentaman talon asuin-neliöt ovat noin 70 neliön luokkaa. Talossa on kaksi makuuhuonetta, tupakeittiö, wc/suihkutila sekä sauna, pesuhuone ja kodinhoitotila. Eli kompaktissa koossa kaikki tarvittava. Tontilla on neliöitä 500 ja sisältää löytyy myös autokatoksen ja pienen varaston.

Talon sisustuksen on suunnitellut vuoden 2016 Sisustusalan ammattitutkinnon ryhmästä koostunut tiimi (Pälvi Eliala, Wilhelmiina Perttula ja Tellervo Hermonen), yhdessä talon ostajan kanssa. Stailauksen messuja varten suorittaa vuoden 2017 ryhmästä valittu tiimi eli ME: Jutta Tuomi, Marika Moilanen, Anna Myllylä ja Hanna Katajisto. Teemme omaa suunnitelmaa stailausta varten edellisen ryhmän ja ostajan suunnitelmien pohjalta, pitäen kuitenkin mielessä, että emme stailaa asuntoa uutta omistajaa vaan näyttelyä varten.

Koko SISU-ryhmämme on ollut tekemässä talolla pintakäsittelytöitä. On maalattu seinäpinnat, käsitelty saunan/pesuhuoneen paneelit, laatoitettu wc/pesutiloja ja lattiaa, eli töitä on tehty ja ne jatkuvat edelleen.. Hyvä TYTÖT!

Edessä on vielä paljon töitä ennen elokuuta mutta odotamme innolla näyttelyä ja toivotaan, että ilmat ovat kauniit ja ihmisiä riittää!

me.jpg

Meiän tiimi talossa

ulkoa.jpg

Ensimmäinen vierailu talolla 4.4.17

maalausta1.jpg

Näin me maalataan

paltsu.jpg

Palaveerausta ja suunnittelua

 

Jos kiinnostuit messuista kannattaa käydä talonäyttelyn omilla sivuilla, mihin löytyy linkki tuolta vasemman reunan linkkilistasta. Linkkejä löytyy myös VAAO:n omille sivuille sekä Instragramiin, minne päivittelemme kuvia päivittäisistä touhuistamme.